Bauer Media kutter i Radio 1

0

Dagens Næringsliv melder om at Bauer Media kutter i Radio 1.
– Ikke uventet mener Norsk Radiolytter Forening.

Ledelsen i Bauer har vært en av de som ikke har ivaretatt behovene for radiolyttere i Norge og fokusert på egne interesser – i likhet med P4.

I tillegg er ledelsen svært selvopptatt. Gjentatte henvendelser til tross – lytteren skal ignoreres, selv fra vår forening.

Når Bauer nå melder gjennom Dagens Næringsliv 11. januar 2019 om at de må kutte i Radio 1, så innrømmer ikke Bauer at det er mangel på lyttere som er hovedårsaken. Gjennom de offisielle nasjonale lyttertallene fra TNS Gallup i 2018, har kanalen knapt hatt lyttertall som de kan skryte av. Lyttertiden har i gjennomsnitt vært 0 minutter.

Det er jo knapt noen som har lyttet på stasjonen. Skal du drive radio – så er du avhengig at noen hører på. Men for enkelte kan dette være en vanskelig oppgave å innse.

FM Slukkingen er årsaken

Bauer var et av selskapene som jobbet aktivt for avviklingen av FM-nettet med teknisk direktør Henning Lie som rådgiver. Med avvikling av det nasjonale FM-nettet for kommersiell radio, fjernet de dermed en av sine muligheter for å ivareta sin egen økonomi. Overgang til DAB vil kreve lang tid og – måtte foregå naturlig.

Når DAB nå ikke gir dem flere lyttere – vil milliarder være i spill og konkurs vil være nært forestående for iallefall Bauer Media.

Med avviklingen av FM-nettet, sendte Bauer Media sine lyttere på vandring fra sin hovedkanal og til andre lydtjenester. Ut fra lyttermålingene tyder mye på at dette ikke var spesielt taktisk. Hovedkanalen forvitret på bekostning av stadig færre lyttere på sine andre kanaler.

Annonsørene til Bauers radiokanaler kommer neppe til å leve med en lite troverdig partner som ikke leverer varen.

Varen heter lyttere. Og den finner du fra Norsk Radiolytter-Forening.