NRJ sliter i Norge etter FM slukkingen

0
NRJ Gruppen går bra i alle land - unntatt i Norge. FM Slukkingen er årsaken. NRJ skal treffe generasjonen som har forlatt radiomediet i Norge.

For resten av Europa går det så det suser for den franske radiokjeden NRJ

Svenske radionytt melder om sviktende omsetning for NRJs radiovirksomhet i Europa. Det er de gule vestene i Frankrike samt måten NRJ drives på i Norge som skaper trøbbel.

NRJ måtte avvikle FM-sendinger

NRJ drives i dag av det utenlandske selskapet NENT (
Nordic Entertainment Group ) gjennom P4-Gruppen. NRJ var også et av selskapene som måtte forlate FM-nettet i storbyene.

Resultatet lot ikke vente på seg. Omsetningen for radiovirksomheten sank med 2,3 % gjennom 2017 og Norges nevnes som hovedårsaken.

DAB treffer feil generasjon

Norsk Radiolytter-Forening mener utviklingen er som ventet. NRJ sender kun på DAB i Norge og denne teknologien treffer ikke aldersgruppen under 50 år. Derfor er det vanskelig med lønnsomhet for denne generasjonen.

Hvis NRJ fortsatt var tilgjengelig på FM, ville nok situasjonen vært som resten av Europa.

Stadig flere lyttere hopper av radio

Radiomediet blir utfordret når lytteren får tilgang til alternative leverandører. Spesielt musikk på radio er utsatt område.

Som vi har påpekt i denne artikkelen, fanger ikke radiobransjen opp bruk av andre lydmedier slik som eksempelvis musikkstrømming. Derfor er det åpenbart noe feil med målemetoden.

Radioens hjemland er USA. Der er man virkelig oppmerksom på dette gjennom Edison research. Foreldre pleier ofte å følge med på barnas teknologivalg – og utviklingen fra USA er skremmende nok som den er.

Der oppdager flere foreldre det store musikkutvalget gjennom Spotify på grunn av tenåringens teknologivalg.

For Norges del, ble lytterne tvunget til å gjennomføre et valg gjennom 2017 hvor den nasjonale radiobransjen trodde «alle» ville gå over til DAB.

Reiser du rundt i Norge er det sjeldent om du finner noen som hører på radio nå. Radioen står muligens påslått på noen bensinstasjoner, men radio i Norge har gått ut på dato med DAB teknologien.

Det har vi skrevet detaljert om i denne saken.

For NRJ i Norge er det nå for sent.