Hvem slukket lyset på FM

Kringkastingslaget har laget en omfattende podcast som heter «Hvem slukket lyset på FM».

Gjennom flere episoder får du et innblikk i prosessen med å avvikle de nasjonale FM-sendingene, spillet bak fra NRK/P4 og Norkring, informasjon om ansvarlige personer – og hvorfor lokalradio blir ofret til «alters» fordi de ikke kunne spise jordbær med de store «gubbene».

Norge er det eneste landet som fysisk har slukket sine riksdekkende analoge FM-sendinger for å fremme interessen for DAB teknologien. Flere land har vurdert det samme, men den økte konkurransen fra andre lydmedier på internett, har gjort at flere land utsetter en endelig beslutning om å stenge FM. Frykten er stor for å sende lyttere ut på vandring fra kringkastingsmediet.

Her i Norge derimot, baserer man seg på løsninger som om «ingenting» skjer med lydmediet som omfatter radiokringkasting.

Lyttertallene forteller jo ikke hele sannheten. Det har vi forklart i denne artikkelen. Målingene fanger opp radiolyd, selv om du ikke aktivt hører en radiokanal. Den tar heller ikke for seg bruk av radiokanaler utenfor triopolet til NRK, P4 og Radio Norge – heller ikke hvordan bruk av musikkstrømming spiser av radiolytterne.

Radiobransjen tror vel internett er en flopp og døgnflue!?

FM teknologien er en kostnadseffektiv og en rimelig teknologi for radiomediet i Europa. Allikevel skal DAB inn som en ny svært dyr teknologi – i en verden hvor kommersiell radio kun har ett inntektsgrunnlag – nemlig reklame. Det kan bli spennende å se hvor det hele ender for radiobransjen i Norge.

Podcastserien kan fort ende på flere hundre episoder.

Trykk her for å velge sesong:

Episode 1-10

Episode 11-20

Episode 21-30

Episode 31-40

Episode 41-50