Hvem slukket lyset på FM

Kringkastingslaget har laget en omfattende podcast som heter «Hvem slukket lyset på FM».

Gjennom flere episoder får du et innblikk i prosessen med å avvikle de nasjonale FM-sendingene, spillet bak fra NRK og Norkring, informasjon om ansvarlige personer – og hvorfor lokalradio blir ofret til «alters» fordi de ikke kunne spise jordbær med de store «gubbene».

Norge er det eneste landet som fysisk har slukket sine analoge FM-sendinger for å fremme interessen for DAB teknologien. Flere land har vurdert det samme, men den økte konkurransen fra andre lydmedier på internet, har gjort at flere land utsetter en endelig beslutning om å stenge FM. Frykten er stor for å sende lyttere ut på vandring fra kringkastingsmediet.

Her i Norge derimot, baserer man seg på løsninger som om «ingenting» skjer med lydmediet som omfatter radiokringkasting.

Internett er jo en flopp!?

FM teknologien er en kostnadseffektiv og en rimelig teknologi for radiomediet i Europa. Allikevel skal DAB inn som en ny svært dyr teknologi – i en verden hvor kommersiell radio kun har ett inntektsgrunnlag – nemlig reklame. Det kan bli spennende å se hvor det hele ender for radiobransjen i Norge.

Podcastserien kan fort ende på flere hundre episoder.

Trykk her for å velge sesong:

Episode 1-10

Episode 11-20

Episode 21-30

Episode 31-40

Episode 41-50