Episode 21-30

Episode 21:

Vi hører om Åslaug Sem-Jacobsens (Sp) spørsmål til Kulturdepartementet, og om statsrådens svar, deretter om Aftenspostens leder med appell til Kulturministeren, om konkrete lyttertall fra Dab Only, Vi får meldinger fra Sør Afrika om NRK/World Dab lobbyens Jørn Jensen som sprer usannheter om Norges dab-suksess.

Episode 22:

Vi hører om Åslaug Sem-Jacobsens oppfølging til Kulturministerens svar. En sykepleier i hjemmehjelptjenesten har sendt oss et opptak med en eldre kvinne som ikke finner Reiseradioen som hun var så glad i. Den norske radiolyttingen er nå på det laveste nivå i Europa. Mens våre naboland har høy daglig lytting, er Norge verst i klassen med en daglig oppslutning på under 55%. Den norske Dab-sommeren er i ferd med å bli et mareritt for utbyggerne. Aldri tidligere(i fredstid) – har færre nordmenn lyttet til radio.

Episode 23:

I denne episoden hører vi om de historisk lave lyttertallene på norsk radio. I uke 28 er den nede på 48,5%. I Sverige er tilsvarende tall 66,6% i samme uke. Aldri har færre lyttet til norsk radio. Vi hører om kommentarer og tilsvar i Aftenposten, og nestor i radiomarkedsanalyse – Arne-Inge Christophersen – medieviteren uttaler seg på ferietelefon fra Spania. God lytt!

Episode 24:

Vi hører Jon Branæs i NRK fortelle om hvorfor det var viktig for NRK å satse på Dab fremfor en kombi av FM og Internet – Arne-Inge Christophersens utspill i media får vinger – også i Sverige – videre om SPs ønske om å slå på FM-nettet som blir heftig kommentert i sosiale medier. Denne podcasten kommenterer Norkrings tilsvar om å åpne for FM igjen.

Episode 25:

Denne episoden inneholder et intervju med Åslaug Sem-Jacobsen (SP) på Stortinget. Vi hører om den fiktive Foreniningen Norsk Lokalradio som jaget lokalradio ut av FM i de største byene, om situasjonen i Malawi hvor Norkring har forært 14 norske FM-hovedsendere, og om Radio Rox som nå må forlate FM pga sanksjoner fra myndighetene.

Episode 26:

Dette er en Special Edition. Episoden tilegnes Brødrene Ingebrigtsens og Karsten Warholm. Norge kan bli best på radio i Europa, Men det må politisk vilje til…. Vi hører om Norkrings Malawi prosjekt – og om status – om FM-senderne som ble borte – og vi får møte Høyres mediepoltiske talsperson Tage Pettersen – Medlem av Familie og Kulturkomiteen i Stortinget. FM lever!

Episode 27:

Takk for at du lytter! I denne episoden reflekterer vi om hvordan nyhetsflommen i Dab-utbyggingen utviklet seg. Vi kommenterer en pyramide av informasjon. Og vi presenterer et kort innblikk i eks-NTB-sjef Thor Viksveens bok om «DAB – utdatert før det er oppdatert?»

Episode 28:

Vi hører om Norsk radio som er stiftet på tuftene til Digital Radio Norge. Gjør klar for et lengre intervju med tidligere NTB-sjef Thor Viksveen – som har skrevet boken «DAB – utdatert før den er oppdatert» – vi hører også et kort utdrag fra Hilde Apneseths intervju med Bjørn Tore Godal – om det mulige resultatet i ESA-klagen. Men mest av alt; Thor Viksveen om sin bok; «Dab».

Episode 29:

I denne episoden har vi invitert oss selv til presidentskapet på Stortinget. Morten Wold er mediepolitisk talsperson for Fremskrittspartiet, og har tydellige og klare refleksjoner om hvorfor FrP var imot en FM-stenging. Vi er såvidt innom Finnmark, der en sterk russisk FM-sender blåser 8kw inn over Øst-Finnmark. God lytt!

Episode 30:

I denne episoden hører vi om navneskiftet i Digital Radio Norge – som nå altså reetableres som Norskradio og som skal satse på smartphones og smarte høytalere. I et intervju med Knut Arne Futsæther i Kantar AS fortelles det om PPM og CATI – og generelt om lyttertall for norsk radio. Vi hører også om det generelle fallet av salget av Dabradioer i 2018.