Episode 31-40

Episode 31:

Hva vet du om New Public Management? I denne episoden får du høre noen forklaringer til hvordan det kunne gå så gale som det gjorde med norsk radio. Hvilke relasjoner var avhengige av hverandre, og hvordan fløt informasjonen igjennom NRK, Kulturdepartementet, Norkring og Digital Radio Norge. Hvilke bestillingsverk kan vi føre tilbake til Dab-lobbyen? Svein Larsen i Radio Metro forteller om hvorfor han krever 105 millioner NOK i erstatning via Konkurransetilsynet. Bare 38% av Oslos befolkning lytter til radio daglig. Oslo er i ferd med å bli den første hovedstaden i verden – hvor det ikke lyttes til radio.

Episode 32:

Hvor lett er det å få tak i en statsråd? Hvor enkelt er det å surfe på tidligere tiders kulturministre – når en enkel sjel ønsker å få kontakt med den nye statsråden i Kulturdepartementet? Vi hører sladder fra Arendalsuka, og de påfølgende uker deretter. Nato-problematikken er igjen oppe i media, denne gang fra NRK som varsler om potensielle problemer med Dab under Nato-øvelsen Trident Juncture + litt annet snadder. God lytt!

Episode 33:

Vi er kommet frem til episoden som skal sette en ny retning. Kulturministeren inviterer nå nøkkelaktører i radiobransjen til en såkalt rundebordskonferanse i regi av Kulturdepartementet 16. okt 2018. Dab-lobbyen må nå møte sine konkurrenter på FM. Det blir en spennende konferanse. Vi er også denne gang på besøk på Stortinget. Mediepolitisk talsperson og medlem av Familie og Kulturkomiteen Geir Bekkevold forteller at han håper dab-utbyggerne vil tette alle hull han opplever i bilen, på veien, og at han kan garantere at dab-saken vil bli tatt opp igjen (på Stortinget) dersom det viser seg at Kulturdepartementet har feilinformert politikerne.

Episode 34:

Det skjer mye for tiden. I en pressmelding fra ESA blir det kunngjort at Lokalradioforbundets klage ikke førte frem, og at ESA foreløpig har lukket saken. Stortinget har nettopp åpnet, og særlig er Senterpartiet offensive med å undersøke mer i Dab-problematikken. Nye skriftlige spørsmål via Stortinget til Forsvarsministeren og Justisministeren, Interpellasjon som berører Dab-saken og som statsråd i Kulturdepartementet må svare på. Den nært forestående Rundebordskonferansen vil skape ny dialog i radiobransjen. Broadcast Director Morten Wiberg i Carat Media har lest Thor Viksveens bok, og har fått nye tanker om hvordan Dab i Norge er blitt introdusert. God lytt!

Episode 35:

Denne episoden er i sin helhet fokusert på Rundebordskonferansen som ble arrangert av Kulturdepartementet 16. oktober 2018. Vi hører kommentarer fra de sentrale dabutbyggerne, NRKs Thor Gjermund Eriksen, Medietilsynets Mari Velsand, Lokalradioforbundets Aslak Skretting, Svein Larsen og Hilde Apneseth. Og et kort grynt fra Ole Jørgen Torvmark. I det hele tatt en stemningsrapport om statusen for radio i Norge. God lytt!

Episode 36:

I denne episoden drar vi ut for å investere i en nødradio. Ikke så enkelt – ettersom ingen vet hva en nødradio er. Podcasten drar til Tønsberg – hvor vi besøker Direktoratet for Sikkerhet og Beredskap (DSB) – for å snakke om deres utredning av Dab-kringkasting med manglende ROS analyse, og om hvilke mulige farer som truer et moderne digitalt samfunn.

Episode 37:

I denne episoden har vi analysert Kulturminister Trine Skei Grandes svar og hennes håpløse formuleringer ifra interpellasjonen i Stortinget den 25. oktober 2018.

Episode 38:

I denne episoden har vi analysert mediepolitisk talsperson for Høyre – Tage Pettersens innlegg og formuleringer ifra interpellasjonen i Stortinget den 25. oktober. Vi hører også om Nkom som nå varsler tvangsmulkter og straffegebyrer med påstanden om at Radio Metro sender ulovlig på FM – inn mot Oslo.

Episode 39:

Tingenes tilstand er kompleks. Komplisert. I den seneste tiden har det skjedd så mye at vi har måtte omredigere 3-4 ganger. Men – vi holder på. Denne episoden oppsummerer mye av dagens situasjon – og er en liten parantes – før vi i neste episode – tar steget til Bergen. Følg med! Og takk – for at du lytter.

Episode 40:

I denne episoden drar vi til Bergen. Som kjent er kommersiell FM forbudt i Bergen. Etter at Dab-lobbyen innførte FM-forbudet i de fire største byene – Nå finnes det ingen kommersiell radio i Bergen, ettersom P4 legger ned P5 Bergen. Heretter må bergensere som lytter på radio bli tilsnakket til av østlendinger via en Dab-radio. I kulturbyen Bergen har denne nyheten gått under radaren – De lokale politikerne er overrasket. God lytt!