Epsiode 41-50

Episode 41:

Det ulmer i kulissene i forkant av en fremtidig Mediemelding som er utsatt til nyåret. Trine Skei Grande har interne kommunikasjonsproblemer, men er muligens pådriveren for at den nye ekspedisjonssjefen i Kulturdepartementet blir innhentet fra kunst og museum, og ikke er rekruttert fra Medieavdelingen. Troverdigheten i Dab-lobbyen synker – slik som snøen dalen ned i de deler av landet som har frost. God lytt.

Episode 42:

Vi går inn i 2019 med blandede følelser. Det er grunn til optimisme på vegne av fremtidige FM-signaler i Norge, men klok av erfaring, vet vi at de byråkratiske krefter i Kulturdepartementet og deres tilsyn, arbeider hardt i kulissene for å avlive den analoge verdenstandarden FM.
2019 er det store skjebneåret for fremtidig norsk radio. Nytt av året er det også at Nielsen overtar PPM-målingene – og ryktene sier at lyttertallene nå gjør et overraskende hopp – oppover på prosentskalaen. Følg med – vi lover å holde deg oppdatert.

Episode 43:

Nielsens nye PPM-tall viser en kraftig vekst for triopolet. Det er nemlig slik at den nye metoden for måling av radiolytting visstnok nå registrerer flere lyttersesjoner enn hva Kantars målinger frembragte. Nielsens PPM-tall inkluderer både podcaster og IP-lytting. De to undersøkelsene kan ikke sammenlignes. I forkant av Mediemeldingen og Medietilsynets utredning om forlenget FM – skjer det mye i kulissene. Trond Giske uttaler at han vil la FM leve – og at valget av Dab – var feil. Det se ut som om det kan bli flertall om FM-forlengelse på Stortinget – men bak sjalusiet arbeider motkraften – i både departementer og i tilsyn.

Episode 44:

Det er ventetid. Vi omtaler tidens tegn, slike som lyttertall, og Nrks (stadige) strategi om å selge inn Dab til Socialdemokrater på besøk i Oslo. Vi prøver å gå dypere i denne og neste episode. Etter beste evne ønsker vi å beskrive bakteppet i den tidlige prosessen av utbyggingen. Pga av at materialet er såpass personlig – har vi valgt å gi karakterene – alias(er). Du treffer Ole, Doffen og Guffen med flere. Pass på at du får med deg neste episode – som er en forlengelse av denne. God Lytt!

Episode 45:

Vi omtaler tidens tegn, slike som lyttertall, Etter beste evne ønsker vi å beskrive bakteppet i den tidlige prosessen av utbyggingen. Pga av at materialet er såpass personlig – har vi valgt å gi karakterene – alias(er). Du treffer Ole, Doffen og Guffen med flere. God Lytt!

Episode 46:

Kyrre Dahl er nettopp kommet hjem fra en tur i Berlin. Han reiser mye i Europa. Kyrre Dahl er muligens den journalist som har fulgt utviklingen på radio – nærest – de siste 20 år. Kyrre har mange tanker om digitaliseringen av radio, og om hvorfor FM står så sterkt i Europa. Vi diskuterer fortid, nåtid og fremtid. Kyrre Dahl er ansvarlig redaktør for nettstedet Radionytt.no. Følg med i neste episode – da fortsetter praten med Kyrre Dahl.

Episode 47:

Kyrre Dahl er nettopp kommet hjem fra en tur i Berlin og vi fortsetter praten.

Stortinget har latt seg lure til å tro at det var et fornuftig vedtak å stenge og forby FM.

“- De store kommersielle aktørene med P4 gruppen i spissen skal knuse all kommersiell konkurranse.”
“- Det er kun rå markedsmakt som er forsøkt brukt for å holde alle andre aktører nede.”Medietilsynet informerer om at de ber om innspill til FM forlengelsen.
Fristen for å komme med innspill er satt til 22.mars 2019.

Episode 48:

Vi møter en nestor innen norsk kringkasting. 
Den tidligere Overinspektør i Norsk rikskringkasting – den NRK-ansatte Jan A. Vatn som var den profilerte dab-motstander internt i Nrk.

Han gav opp kampen i 2005, da daværende Kringkastingssjef Bernander krevde at Nrk Radio landet på en strategi – Dab eller FM. 
Vi snakker med ham på internettlinje fra Tyrkia, hvor han nå befinner seg.

I del 2 av episoden inviteres du til å være flue på veggen – når vi befinner oss på Metro-sjefens kontor – i samtale med Svein Larsen. 
Vi tar pulsen på de siste meningsytringer ifra Larsen – og lodder stemningen foran Medietilsynets politiske avklaring om FM får overleve etter 2021.

Episode 49:

Podcastens episode 49 er på besøk på Lokalradioforbundets Landskonferanse på Gardermoen.

En historisk konferanse.

Deltagerne kommer fra hele landet og stemningen er preget av den uvisshet som byråkrater i Kulturdepartementet og Medietilsynet frembringer ved ikke å tidligere ha tilrettelagt for fremtidig drift av lokal FM.

Vi møter Trond Giske, Kautokeino Lokalradio, Åslaug Sem Jacobsen, Morten Wold – og ikke minst direktøren i Medietilsynet Mari Velsand.

Vi spør: Hvem er det egentlig som bestemmer her til lands?

– Sett oss på kopi, så er det mye vanskeligere å trenere.

– Mener du at medietilsynet med sine handlinger, de siste årene, bidrar til mediemangfold for norsk lokalradio?

– Jeg må ta et fly. 

– Dersom politikerne nå vedtar til høsten noe annet enn det medietilsynet anbefaler 8.mai, vil du da vurdere din stilling?